Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Bátran mondhatjuk, hogy Japánban a világ legfurcsábban öltözködő emberei élnek.Az ottani sokszínű, már-már borzalamas divattal szeretnélek megismertetni titeket.
 
Kogyaru:
 
Más néven a Kogal.Az 1990-es években jelent meg, fő központja Tokyo-Shibuya.Főként fiatal nők és középiskolások körében terjedt el. Jellmező rá a miniszoknya, a barnított bőr, a bő smink, drága kiegíszétők és ruhák. Ezt a stílust csak a tehetősek engedhetik meg magunknak, hisz még zoknijukat is a legdrágább márkákból válagotják ki.
 
 
Lolita:
 
Ez a stílusirányzat azt hirdeti, legyünk minél aranyosabbak. Itt nem az a cél sexik, nőiesebbek legyünk, hanem  kislányosabbak. A loliták pillantása és viselkedése is ártatlan , gyerekes.Japánban a legelterjettebb divat, és Amerikában valamint Eurában is hódít. Az 1990-es években kezdett kivirágozni, jellemző rá a gyermeteg, rokokós ruházat. Az évek során több fajtája is kialakult:
 
Gothic Lolita:
 
Mint azt a neve is mutatja a gótikus stílusból merít. Sötét smink, sötét fodros-bodros ruhák, nagy térdigérő bakancsok és piros ill. vörös ajakrúzs jellemzi. Angyon elterjedt a zenei világban is, ilyen pl. a visual kei.
 
 
Sweet Lolita:
 
Mondhatjuk a Gothic Lolita ellentétéjének is. Itt a tündi-bündi rószaszín, vagy néha fehér gyermeteg ruhák, lágy , lehheletnyi vékony smink a befutó. A rokokó hat rá a leginkább. A lényeg , hogy nagyon kawaii légy!
 
 
Classic Lolita:
 
Ez nem olyan sötét mint a Gothic Lolita, de nem is oylan édes, aranyos mint a Sweet lolita. Valahol a kettő között, az arany középutat kell megtalálnunk és máris Classic Lolita-nak mondhatjuk magunkat. Az éretebb nők körében a legnépszerűbb.
 
 
Punk Lolita:
 
A punk stílust vegyíti magával a lolitával. A kockás, csíkos, rakott szoknyáktól, a nyakkendőkön át, a tornacipőig minden megtalálható ebben a stílusban. Természetesen a színek is punkosak, tehát a piros, a fekete és a fehér van előnyben részesítve.
 
 
Erotic Lolita:
 
Azaz az erotikus Lolita. Rövidebb a szoknyát hord, mint a többi Lolita, kilátszó fehérnemûvel (az alsószoknya, fûzõ, harisnyakötõ vagy a középkori fehérnemû). Viktoriánus értelemben erotikus, legfeljebb csak a térdek és a vállak látszanak ki.
 

Wa Lolita:


A kimono/yukata és a Lolita keveredése. (a név eredete: régebben Japánt a Harmónia Földjének, azaz a Wa Földjének nevezték.)

 
Ouji:

 


 A Lolita fiús változata. Viktoriánus fiatal fiúk ruháját másolja, rövid vagy térdnadrág, térdzokni, kalap és korabeli cipõ vagy csizma. Felül fodros, férfias ing, és/vagy mellény, kabát. Fekete, fehér, kék és burgundi színeket használ. A smink minimális.A szó jelentése egyébként herceg.
 
 
Chapatsu:

Jelentése szó szerint barna haj. Maga a stílus 1990 körül alakult ki. Lényege hogy légy lazádó! A Chapatsuk bőre fehér, hajuk barna színű, ruhájok az összevisszaságot tükrözi. Leginkább a fiúk körében népszerű, de ma már lány chapatsukat is láthatunk Tokió utcáin. 

 


 

Yamanba:
 
A ganguroból alakul ki. Annyi a különbség, hogy nem csak a szemhéjukat festik fehérre, hanem az egész szemkörüli részt valami a nózijukat és a szájukat is.
 
 
Manba:
 
Szintén a Gangoru utódja, viszont itt a ruhák és a kiégíszétők az összevisszaságot és a színességet árasztják.Bőrük még bárnább mint a Gangoruknak vagy a Yamanbáknak.
 
 
Kegadoru:
 
A vége hagytam a legérdekesebbet. Ez a stílus manapság jött létre és csak egy lényege van, legyél minél több helyen bekötözve!
 

Forrás:Inuyasha és Japán
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.