Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy újabb japán étel csoda a rizsgombóc vagyis az onigiri vár rátok a cikkben. :)
 
 
Az onigiri egyszerű rizsgombóc ami ovális, vagy háromszög alakú, és valamilyen töltelék található a közepében.
 
 
Hozzávalók:
főtt rizs
furikake
katsuobushi
szója szósz

víz
A mennyiségek nincsenek meghatározva mert mindenki egész máshogy szereti
 
Elkészítés:
 


Furikaket hozzáadjuk a rizshez és egynletesen elkeverjük

Benedvesítjük a kezünket, hogy a rizs ne ragadjon hozzá

Mindkét kezünkkel hegyet formálva, meggyúrjuk a gombócot

És ezzel kész a furikakés onigiri
 
A töltött onigirik közül a katsuobushis a legegyszerűbb.
Ha töltött onigirit készítünk érdemes egy kicsi meg sózni a vizes tenyerünket,
mert különben kissé íztelenre sikerülhet...

A katsuobushira öntünk egy kis szója szószt.

Átrakunk egy kis adagot egy maréknyi főtt rizs közepébe

Próbáljuk meg úgy meggyúrni, hogy a katsuobushis rész kb középen legyen
 
Természetesen az onigiri animékben is előszeretettel megjelenik.^^
 
Forrás:Inuyasha és Japán

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.