Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Pocky(ポッキー Pokki) egy japán édesség. A pokki név egyébként egy japán hangutánzó szócska, ugyanis a japánok szerint amikor pockyt eszünk ilyen hangot adunk ki. Több ízben kapható, legnépszerűbb a csokoládé, illetve az eper ízesítésű, de van narancsos, vaníliás, zöld teás, alma joghurtos, krémsajtos is. A Pocky tulajdonképpen nem más mint, sótlan, kicsit vastag ropi, pudingba vagy ételbevonóba mártva. Rendkívül népszerű hazájában és Dél-Kelet-Ázsiában.
 

Az első Pockyt 1966-ban készítették, mely egy kenyér tésztából készűlt pálcika alakú termék volt, amit csokoládéba mártogattak. 1971-ben az erdeti pocky mellett megjelenik a mandulás ízesítésű, majd 1977-ben az eper ízű. Innetől már szinte naponta jelent meg valamilyen új íz a kínálatban. A termék gyártási joga a japán Ezaki Glico Co. tulajdonában van. A Pocky legnagyobb rajongótábora Japán, ahol régiónként eltér, hogy melyik íz a legkedveltebb példáúl Naganóban a szőlő, Hokkaidón a dinnye.

Szerencsére én is megkóstolhattam a tejes pockyt. Természetesen nagyon ízletes és finom volt, bárkinek tudom ajánlani, csak ugye elég nehéz beszerezni...Végezetül itt egy kis recept is:

Csokis Pocky

Hozzávalók:

  • 400 g liszt
  • 250 g margarin
  • 125 g porcukor
  • 1 tojás

A lisztet összemorzsolod a margarinnal aztán, ha megvan hozzáöntöd a tojást meg a porcukrot, összegyúrod tésztává. Ezután gilisztákat csinálsz belőle, amit kb 180 C° kisütsz, ha kész bevonócsokit olvasztasz és belemártogatod. Ezután zsírpapírra vagy alufóliára lehet pakolni a bemártogatott pálcikákat, amíg meg nem szilárdúl rajtuk a csoki. A csokit felcserélhetjük pl. eperpudingra, vagy bármilyen más ízű pudingra.

Forrás:Inuyasha és Japán

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.